مواد لازم برای 8 الی 10 نفر
لوبیا قرمز یا چیتی 1 پیمانه .
نخود 1 پیمانه .
عدس 1/2 پیمانه .
سبزی آش پاک کرده 500 گرم .
پیاز خام 2 عدد بزرگ .
رشته آشی 250 گرم .
قلم گاو 1 عدد .
روغن به میزان لازم .
نمک وفلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم .
نعنا خشک 3 قاشق غذاخوری . 
سیر به میزان دلخواه 
دستور پخت .

ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس میکنیم وچند بار آب آنرا عوض کرده تا از نفخ آن کم شود . وصبح زود حبوبات را به همراه قلم گاو ، بار میگذاریم وبعد از پخت کامل حبوبات ، قلم را از داخل قابلمه در می آوریم .
عدس را اضافه میکنیم ، بعد از مدت کمی , سبزی را که از قبل خرد کردیم را به آش اضافه میکنیم .
نکته ......👌👌👌


 در فصل زمستان اسفناج به وفور هست و میتوانیم اسفناج را جایگزین سبزی آش قرار دهیم .
بعد از اینکه سبزی را داخل قابلمه ریختیم ، درب قابلمه را نیمه باز میگذاریم تا رنگ سبزی آش تیره نشود . وقتی ،سبزی نیم پز شد ، رشته آشی را از وسط به دو نیم ، میکنیم ، و در حالی که رشته ها را داخل قابلمه میریزیم با قاشق بزرگ آش را به آرامی هم میزنیم تا رشته ها به هم نچسبند ، وبعد از اینکه آش مجدد به جوش آمد حرارت را کم میکنیم
.
نیمی از پیاز داغ را که از قبل آماده کردیم را ، برای تزئین آش ، کنار میگذاریم .
پیاز داغ باقیمانده را به همراه زرد چوبه ونمک وفلفل ویک قاشق آرد سفید با مقدار 1/2 پیمانه روغن مایع ، به مدت یکی دو دقیقه تفت میدهیم ، تا بوی خامی آرد از بین برود و سپس با 1 لیوان آب سرد ، هم میزنیم ، تا گوله نشود و داخل قابلمه آش میریزیم وآرام هم میزنیم وصبر میکنیم تا آش جا بیفتد ولعاب بدهد 
سیر را پوست میکنیم و رنده میکنیم و با کمی زردچوبه تفت مختصری میدهیم .
نعنای خشک راهم کف دو دست کف مال میکنیم تا کاملا پودر شود وبا کمی روغن وزرد چوبه با حرارت بسیار کم تفت مختصری می دهیم .
آش را در ظرف مورد نظر میکشیم و با نعنا داغ و کشک و پیاز داغ و سیر داغ ، تزئین میکنیم ، برای زیباتر شدن آش ، میتوانیم کمی هم زعفران دم کرده در بعضی از قسمتهای کشک بریزیم .
نکته ... چون کشک معمولا شور میباشد سعی کنید در آش نمک کمتری بریزید .